ISAP 2019.

Najveći gastro događaj u Istri

Agrovijesti
ISAP 2019. Fotografija: Općina Tinjan
"Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu pršuta" ovogodišnji je moto Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu. Od 18. do 20. listopada Općinu istarskog pršuta pohodit će zaljubljenici u ovu suhomesnatu deliciju, tradiciju koja obilježava 13. godina održavanja.

Sve je spremno za najveću gastro manifestaciju u Istri – Internacionalni sajam pršuta koji će se održati od 18. do 20. listopada u Tinjanu, mjestu koje jedino nosi epitet Općine istarskog pršuta. Ovo je 13. po redu ISAP koji je s godinama dobio prepoznatljivost i jedinstven imidž gastro događanja posvećenog jednoj od najpoznatijih delicija, cijenjenoj u cijelom svijetu.

Ove će se godine posjetiteljima predstaviti najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Svaki od pršuta koje ovi vrsni majstori budu izložili, s obzirom na geografsko porijeklo, ima svoju specifičnost i unikatnu notu mirisa i okusa. Ukratko, svi proizvođači izložit će ono najbolje i najkvalitetnije iz njihove proizvodnje.

ISAP 2019

Za profesionalnu ocjenu i proglašenje šampiona sajma pobrinut će se stručna komisija, koju čine senzorni analitičari pršuta, članovi Udruge senzornih analitičara pršuta – GUSTUS.

Svi ostali imat će fenomenalan zadatak da kušaju pršute i guštaju u njihovim okusima, tražeći svoju idealnu fetu. Stoga se ovogodišnji ISAP i održava pod motom "Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu pršuta".

ISAP je događanje koje svake godine posjeti više od 25.000 ljudi te predstavlja savršen spoj edukacije, degustacije, sporta, kulture i zabave. Osim izložbe vrsnih pršuta, koji će se moći kušati na svakom koraku, tu su i brojne edukacije, stručna predavanja, vođene degustacije i kulinarske prezentacije gdje će znalci pokazati kako se spravljaju jela od pršuta. Ujedno, tu je i velik broj domaćih proizvođača koji će na svojim štandovima ponuditi raznolike autohtone proizvode, poput voća, povrća, vina, maslinovog ulja i suvenira.

ISAP 2019.

Sastavni dio manifestacije su i sportska, odnosno, rekreativna događanja za cijelu obitelj, a ništa ni ove godine neće proći bez dobre zabave i glazbe. Posjetiteljima će biti dostupna i Zavičajna zbirka Enriko Depiera te izložba Fotografsko blago Tinjana.

ISAP je najveća gastronomska manifestacija na Istarskom poluotoku koja se, jednostavno, ne propušta, poručuju iz Općine Tinjan, jer je međunarodno poznata po specifičnosti svoga sadržaja, a svake se godine ljestvica kvalitete sve više podiže.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje