Sabatina 2019.

Najznačajnija vinska manifestacija ove godine u Segetu Donjem

Agrovijesti
Nagrađena vina Fotografija: Zadružni savez Dalmacije
29. međunarodni susret vinogradara i vinara "Sabatina 2019." održat će se od 7. - 10. studenog 2019. u Hotelu Medena u Segetu Donjem kod Trogira.

Sabatinu svake godine posjećuju vinogradari, vinari, vinarske zadruge i tvrtke, stručnjaci, sommelieri, trgovci, ugostitelji, proizvođači i distributeri vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnici resornih ministarstava, mediji i drugi sudionici vezani uz vinogradarstvo i vinarstvo iz Hrvatske i inozemstva.

Prilika je to za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore. Organizator Zadružni savez Dalmacije i za ovogodišnju manifestaciju najavljuje vrlo dinamičan program koji će uz edukacije i rasprave u okviru znanstveno-stručnih skupova uključivati i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata, inovacija i sl. 

Dvije posebne radionice posvećene temama “Zaštićena oznaka izvornosti” i “Kultura pijenja vina”, održat će se u petak 8. studenog 2019., kada će se održati i dodjela priznanja za otvorena i mlada vina. U subotu, 09. studenog na meniju je organizirani studijski obilazak vinograda OPG-a Ivan Kuzmanić, kao i dodjela priznanja za buteljirana vina i jaka alkoholna pića.

Na Sajmu vinogradarstva i vinarstva, te Burzi i Izložbi vina u sklopu Sabatine, svoje proizvode predstavit će 300-njak izlagača – vinarskih zadruga, OPG-a, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. 

Jedna od zanimljivosti ove vinske manifestacije je što se svake godine odvija u drugoj dalmatinskoj županiji, odnosno u drugom gradu ili mjestu, a kao podsjetnik, tradicionalno se na na mjestu održavanja zasadi spomen loza. 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje