Poslovanje

Nakon šest godina gubitka Badel 1862 s dobiti od 11,8 milijuna kuna

Agrovijesti
Badel 1862 Fotografija: Marko Lukunić/PIXSELL
Povećanje ukupnih prihoda generirano je rastom prihoda od prodaje na domaćem tržištu od 4 posto, a u izvozu od čak 18 posto u odnosu na 2014. godinu, ističu iz Badela

Proizvođač vina i alkoholnih pića Badel 1862 prošlu je godinu završio s neto dobiti od 11,8 milijuna kuna, dok je godinu prije poslovao s gubitkom od 32,1 milijuna kuna, podatak je iz financijskog izvješća koje je ta tvrtka objavila u ponedjeljak.

"Nakon šest godina gubitka društvo je zaključilo godinu s dobiti razdoblja koja iznosi 11,8 milijuna kuna. Iz rezultata poslovanja je vidljivo da je operativno poslovanje potpuno stabilizirano u financijskom, proizvodnom i tržišnom segmentu", navodi se u izvješću poslovodstva. 

Uprava u izvješću napominje kako je Badel 1862 u prošloj godini još uvijek poslovao u uvjetima predstečajne nagodbe, ali i kako je "tijekom 2015. godine provedba usvojenog programa restrukturiranja (Badel Restructuring Concept - BRC) dovršena po svim elementima plana koji ne ovise o preduvjetu sklapanja predstečajne nagodbe i to vlastitim snagama".

Više pročitajte na poslovni.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje