‘Natura’ maksimalno podržala bosanskohercegovačke poljoprivrednike

Agrovijesti
Natura Food BiH Fotografija: Natura Food FB
Tvrtka Adriatic Group iz Beča priopćila je da su tvornice za preradu voća i povrća “Natura food” i “Voćar-promet”, koje su u sustavu grupacije, ove godine uložile sve napore kako bi pomogle domaće poljoprivrednike, te otkupile maksimalne količine krastavaca, ali i ostalih povrtlarskih kultura koje uzgajaju poljoprivrednici Bosne i Hercegovine.

Kako piše capital.ba, napominju da je sezona 2016. bila izuzetno teška za domaću poljoprivrednu proizvodnju, posebno kada je riječ o uzgoju krastavaca gdje je došlo do propadanja i bacanja velikih količina, te da je pomoć domaćih tvrtki koje vrše preradu povrća bila presudna za opstanak sezone.

Direktor tvrtke “Natura food” Senahid Huremović izjavio je da su iskoristili maksimalno kapacitete u obje tvornice kako bi vršili preradu domaćih krastavaca, paprika i drugih proizvoda koje nude u asortimanu branda “Natura”, a da su plan proizvodnje za ovu sezonu premašili za više od 60 posto, te će uz pomoć i kapacitete Adriatic Group povećati izvoz proizvoda na tržište EU.

– Kada je riječ o izvozu u zemlje Europske unije, “Natura” je i dalje najprodavaniji BiH brend u segmentu konzerviranog voća i povrća. Na bosanskohercegovačkom tržištu najavljujemo povećanje plasmana u svim većim tržnim lancima u BiH. Domaći kupci su već prepoznali kvalitetu naših proizvoda, te su “Natura” proizvodi, posebno u razdoblju od listopada do travnja, sve više traženi na policama tržnih lanaca u Bosni i Hercegovini – dodao je Huremović.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje