Crna Gora

Nema zainteresovanih za kupovinu Mljekare Nika

Agrovijesti
Mljekara Nika, Nikšić Fotografija: Nika Mljekara FB
Proizvodnja u Niki obustavljena je u novembru 2014. godine, jer su mjesec ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mlijeka koje im Božović nije plaćao više od godinu

Na oglas za prodaju imovine nikšićke Mljekare Nika, po ukupnoj početnoj cijeni od 804.000 eura, nije stigla nijedna ponuda. Stečajni upravitelj Mladen Marković, rekao je na otvaranju ponuda u Privrednom sudu da se prodaja proglašava neuspjelom. Naveo je da će, prema standardnoj proceduri, uskoro biti raspisan novi oglas, donose vijesti.me.

Predmet prodaje je bila nepokretna imovina tvrtke razvrstana u tri cjeline. Zainteresiranima se nude na prodaju nekretnine upisane u katastarsku općinu Kočani, ukupne površine 68,48 tisuća metara kvadratnih po početnoj cijeni od 655.000 eura. Na prodaju je ponuđen i poslovni prostor površine 69 metara kvadratnih u prizemlju, po cijeni od 25.000 eura. Prodaju se i nekretnine katastarske općine Straševina površine 21,67 tisuća metara kvadratnih, odnosno katastarske parcele po prirodi oranice, kao i zemljište ukupne površine 2,93 tisuće metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 124.000 eura.

Na prethodnom oglasu tvrtka F.M.L. iz Nikšića, u vlasništvu Tadije Šljukića, kupila je objekte, opremu i imovinu u krugu mljekare po početnoj cijeni od 910.000 eura.

Stečaj je u Niku uveden u ožujku prošle godine, a prema Zakonu o stečaju, ukoliko se za tri mjeseca ne usvoji plan reorganizacije proglašava se bankrot i prodaje imovina, nakon čega se namiruju vjerovnici po isplatnim redovima.

Odbor vjerovnika Mljekare Nika početkom kolovoza prošle godine nije prihvatio plan reorganizacije, zbog čega je u toj tvrtci proglašen bankrot. Uvođenje stečaja tražio je vlasnik Mljekare Aleksandar Božović, a od ožujka je 70 radnika na Zavodu za zapošljavanje.

Mljekari su u travnju prošle godine u krugu tvornice počeli sa danonoćnim prosvjedima. Proizvodnja u Niki obustavljena je u studenom 2014. godine, jer su mjesec ranije njeni kooperanti prekinuli sa isporukom mlijeka koje im Božović nije plaćao više od godinu dana. 

Božović je Mljekaru Nika kupio iz ranijeg stečaja 2005. godine, a sredstva za kupovinu od 600.000 eura je osigurao iz kredita.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje