Peradarstvo

Nestle će kupovati jaja kokica koje se drže izvan kaveza

Agrovijesti
Jaja Fotografija: Pixabay
Europski standardi sve više idu prema dobrobiti životinja

Kompanija Nestle je krajem prošle godine donijela odluku da u svojoj proizvodnji više ne koristi jaja koja poječu iz kaveznih sustava. Ovaj cilj je za Europu i SAD postavljen je do 2020. godine, a za ostala tržišta do 2025. godine.To se odnosi na jaja koja se koriste kao sastojak u svim proizvodima kompanije Nestle.

U nekim dijelovima svijeta, na primjer u Europi, preko 40% jaja koja se koriste za proizvodnju Nestle proizvoda čine jaja iz ne-kaveznih sustava držanja.

„Prelazak na ovaj sustav zahtjeva i vrijeme i investicije. Kompanija se trudi da podrži svoje dobavljače, da surađuje sa civilnim sektorom i potrošačima osiguraju kvalitetnu hranu“ – kažu u ovoj kompaniji. Odluka je službeno donijeta samo nekoliko tjedana nakon objave da je Nestle usvojio novu politiku o dobrobiti brojlera, prema kojoj će se kao dobavljači peradarskog mesa za Nestle proizvode koristiti samo proizvođači koji tove piliće sukladno s normativima koje propisuje Global Animal Pertnership (GAP). Ova politika će u potpunosti biti implementirana do 2024. godine.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje