Konditorska industrija

Nestle stvara novu čokoladu koja bi mogla donijeti revoluciju u prehrambenoj industriji

Agrovijesti
Čokolada Fotografija: Pixabay
Proizvođač KitKat-a počeo je koristiti ostatke kakaa za zaslađivanje tamne čokolade, bez dodanog šećera.

Nestle SA je pronašao način za stvaranje čokolade bez dodavanja šećera, oslanjajući se na ostatak materijala iz kakaovih biljaka za zaslađivanje jer potrošači traže prirodnu i zdraviju hranu.

Prehrambena tvrtka koristi patentiranu tehniku ​​za pretvaranje bijele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi prodavati KitKat sa 70 % tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodani šećer, izjavila je tvrtka Vevey iz Švicarske.

Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično je uglavnom izbačena.

Nestle bi mogao koristiti isti proces za proizvodnju mliječne ili bijele čokolade u budućnosti, izjavio je Alexander von Maillot, šef Nestleovog konditorskog posla, u telefonskom intervjuu.

Industrija hrane i pića je pod pritiskom potrošača i vlada kako bi proizvodila zdravije proizvode zbog povećane stope pretilosti i dijabetesa. Nestleov potez može ojačati njegovu poziciju lidera u industriji, a dolazi tri godine nakon pronalaska načina da se promijeni struktura šećera kako bi se povećala njegova snaga zaslađivanja.

Najveća svjetska prehrambena tvrtka planira sljedeće godine koristiti tehniku ​​pulpe za ostale brendove konditorskih proizvoda u drugim zemljama.

"Korištenje pulpe čini ih premium čokoladom. Šećer je jeftin sastojak.", rekao je von Maillot.

Nestleova nova 70 % tamna čokolada imat će čak 40 % manje šećera od većine ekvivalentnih čokolada s ​​dodanim šećerom. Postojeći KitKats tvrtke Nestle ima 12,3 grama šećera po obroku.

Unatoč tome što je industrija hrane i pića je pod pritiskom potrošača i vlada kako bi proizvodila zdravije proizvode zbog povećane stope pretilosti i dijabetesa, čini se da ovo ipak nije bio cilj kompanije. "Smanjenje šećera je slučajno, a ne fokus. Više se radi o novom načinu proizvodnje čokolade i korištenju najbolje od kakao čahure”, poručio je von Maillot.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje