Poslovanje

Neto dobit Adris grupe 151 milijun kuna, a Cromaris povećao izvoz 16 posto

Agrovijesti
Cromaris Fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Adris grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit 151 milijun kuna, što je, unatoč prodaji duhanskoga dijela poslovanja, na prošlogodišnjoj razini, kada je ostvareno 150 milijuna kuna, izvjestili su u petak iz te tvrtke

Ukupni su prihodi Grupe u prvom polugodištu iznosili 2,4 milijarde kuna, a iz Adrisa napominju kako tekuće izvještajno razdoblje nije u cijelosti usporedivo s prošlogodišnjim jer u sastavu Grupe više nema duhanskog poslovanja. 

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je komentirajući rezultate za šest mjeseci istaknuo kako sve Adrisove tvrtke uspješno posluju.

"To je najbolja potvrda da smo uspješno završili transformaciju kompanije. U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo investirati četiri milijarde kuna u postojeće poslove, ali spremni smo i za nove poslovne izazove. Adris je otvoren budućnosti.  Zna što hoće, a to što hoće, zna i može ostvariti", istaknuo je Vlahović.

Pritom je Cromaris u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 7,2 milijuna kuna, a u skladu s rastom količina i cijena ostvaren je porast prihoda od 18 posto.

Prodaja je u navedenom razdoblju povećana 11 posto. Izvoz je porastao 16 posto, od čega najviše na njemačkom tržištu.

Gotovo 80 posto prodaje Cromaris ostvaruje na inozemnim tržištima. 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje