Poslovanje

Neto dobit Viro Grupe 5,5 milijuna kuna

Agrovijesti
Zlatna repa - Dodijela nagrada najboljim proizvođačima šećerne repe u Županji Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Viro grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila dobit od 2,76 milijuna kuna, što je pad dobiti u odnosu prema istom razdoblju prošle godine, kada je iznosila 7,9 milijuna kuna.

Viro tvornica šećera u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je netodobit u iznosu od 5,5 milijuna kuna, što je pad u odnosu prema istom razdoblju prošle godine, kada je iznosila 18,89 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi iznosili 100,76 milijun kuna i smanjeni su za 56 posto u odnosu prema prvom tromjesečju prošle godine. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su smanjeni za 55 posto, na 88,6 milijuna kuna. Viro tvornica šećera u prvom je tromjesečju smanjila i ukupne rashode, za 54,9 posto, na 95,2 milijuna kuna. Pritom su materijalni troškovi smanjeni za 44 posto, na 61,56 milijuna kuna, što je, kako navode iz tvrtke, dijelom rezultat smanjenog prometa trgovačkom robom. Pad bilježe i troškovi amortizacije, za 27,5 posto, na 4,61 milijun kuna.

"Do smanjenja troškova amortizacije došlo je zbog prestanka amortiziranja dijela opreme za koju je tijekom zakonskog roka obavljen 100-postotni otpis", navodi se u izvješću.

Troškovi osoblja tvrtke povećani su za 1,6 posto, na 5,5 milijuna kuna. U izvješću se navodi i kako je u prvom tromjesečju ove godine realizacija gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju prošle godine smanjena za 64 posto, na 20,5 milijuna kilograma, s tim da je realizacija na domaćem tržištu smanjena za sedam posto, na 12,87 milijuna kilograma, a izvoz je smanjen za 82 posto.

Viro grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila dobit od 2,76 milijuna kuna, što je pad dobiti u odnosu prema istom razdoblju prošle godine, kada je iznosila 7,9 milijuna kuna. Viro Grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila ukupne konsolidirane prihode od 122,18 milijuna kuna, što je pad od 50,7 posto, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 50,2 posto, na 119,4 milijuna kuna. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje