SAD

New York najavljuje novi centar za hranu u Bronxu

Agrovijesti
New York State Grown & Certified Fotografija: YouTube screenshot
Dok Hunts Point Terminal Market donosi godišnji prihod od oko 2,4 milijuna dolara od prodaje voća i povrća, guverner New Yorka Andrew M. Cuomo planira uvođenje nove tržnice svježih poljoprivrednih proizvoda u isti okrug.

Greenmarket Regional Food Hub će na površini od 1800 m2 stvoriti 245 radnih mjesta (95 stalnih, 150 pri izgradnji) gdje će se distribuirati proizvodi uzgojeni u državi New York. Potez dolazi kao dio Programa hrane uzgojene i certificirane u državi New York (New York State Grown & Certified Food Program) stvorenog kako bi se povećao pristup svježoj hrani te kako bi se promovirali proizvođači iz New Yorka.

U priopćenju, guverner kaže da će certifikacija ići proizvođačima koji poštuju pravila o sigurnosti hrane New Yorka i programe održivosti okoliša te onima koji će osigurati potrošačima da je hrana koju kupuju lokalna i proizvedena po višim standardima.

„Poljoprivreda države New York je bitan stup za našu ekonomiju, poduprta modernim zahtjevima tržišta za sigurniju i održiviju hranu“, rekao je guverner Cuomo. „Naš program ojačava vezu između proizvođača i potrošača i omogućava nove mogućnosti za razvoj poljoprivrede.

„Povezujući poljoprivrednike iz države s novim tržištima sa modernim središtem za hranu i promičući potrošnju zdrave i okolišno svjesne hrane, ove inicijative će imati izvanredne ekološke, prehrambene i ekonomske koriste za sve stanovnike New Yorka. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LrNmWAF51Cc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje