Nova prilika

New York započinje poljoprivredni trening program za veterane

Agrovijesti
Vojska SAD-a Fotografija: Thinkstock
Država New York je započela s novim programom koji ima za cilj pružiti veteranima nove vještine i trening koji im je potreban kako bi započeli novu karijeru u poljoprivredi

Inicijativa veteranima pruža korištenje njihovih vojnih benificija dok u isto vrijeme zarađuju nadnicu tijekom treninga za posao koji traje od šest mjeseci do dvije godine.

Program počinje na farmi u zapadnom New Yorku, no dužnosnici kažu da se mogu prijaviti farme diljem države. Guverner Andrew Cuomo je najavio početak programa prošli petak na Dan veterana. Državni povjerenik za poljoprivredu Richard Ball kaže da program rješava manjak stručnih radnika u poljoprivredi te pomaže veteranima da dobiju trening koji im je potreban kako bi započeli karijeru nakon odlaska iz službe.

Početničke poljoprivredne radne grupe države New York osnova je guverner Cuomo 2014. godine, kada se iskazala potreba na trening programima tijekom rada za veterane koji žele slijediti karijeru u poljoprivredi i uzgoju. Odluke Radne grupe dovele su do Farm Ops inicijative Programa Cornell Small Farms u suradnji s Odjelom za veterane na proširenju postojećeg programa treninga u koji su se uključile farme New Yorka. Program nudi veteranima nagrađivane karijere po prelasku iz vojne službe, te dodatno pruža zapošljavanje kvalificiranih radnika. Tijekom treninga, veterani dobivaju plaću i ostale beneficije koje im pomažu u troškovima života.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje