PREHRAMBENA INDUSTRIJA

Njemačka kompanija otvara pogon u Valpovu, zaposlit će 150 ljudi

Agrovijesti
Fotografija:
Ovo je, mogu slobodno reći, kruna našeg četverogodišnjeg rada u smjeru stvaranja dobrih uvjeta za razvoj gospodarstva.” – istaknuo je nakon sastanka gradonačelnik Matko Šutalo

U Gradskoj upravi Grada Valpova gradonačelnik Matko Šutalo sa suradnicima održao je radni sastanak s gosp. Beutelspacherom, članom Uprave HF Group iz Harburga, Njemačka i gosp. Uranjekom, direktorom tvrtke HF Belišće. Tema razgovora bila je otvaranje nove tvrtke HF Grupe u gradu Valpovu iz dijela prehrambene industrije, priopćili su iz Grada.

“Veliki dan za naš grad. Ovaj sastanak iznimno je važan za nastavak razvoja gospodarstva u našem gradu i regiji. Zadovoljni smo sastankom i zajedničkim zaključkom te ćemo učiniti  sve da pregovore privedemo kraju na zadovoljstvo naših sugrađana. Naime, završetkom ovog projekta ne samo da ćemo imati još jednu novu tvrtku u našem gradu  već će se otvoriti 150 novih radnih mjesta u prehrambenoj industriji. Zahvaljujem gosp. Uranjeku i gosp. Beutelspacheru što su prepoznali naš grad kao mjesto povoljno za razvoj poduzetništva i širenje svoje proizvodnje.  Ovo je mogu slobodno reći kruna našeg četverogodišnjeg rada u smjeru stvaranja dobrih uvjeta za razvoj gospodarstva.” – istaknuo je nakon sastanka gradonačelnik Matko Šutalo.

U ime HF Grupe gosp. Zoran Uranjek zahvalio se gradonačelniku i suradnicima na suradnji i susretljivosti te istaknuo kako je ovo veliki korak ka realizaciji još jedne kapitalne investicije u gospodarstvu ovoga kraja.

Podsjetimo, prije dva tjedna gradonačelnik Šutalo s ministricom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak potpisao je ugovor o financiranju projekta izgradnje Agroparka sa zelenom tržnicom i zgrade Valpovačkog poduzetničkog centra gdje će se proizvoditi i ispitivati dijelovi za električna vozila i otvoriti 50 radnih mjesta.