BiH i EU

Njemački ministar poljoprivrede Christian Schmidt u BiH, po nalogu kancelarke Merkel

Agrovijesti
Christian Schmidt Fotografija: Rainer Jensen/DPA/PIXSELL
Schmidt je u BiH došao po nalogu kancelarke Angele Merkel koja je obećala pomoć Njemačke bosanskohercegovačkim poljoprivrednicima koji bi mogli pretrpjeti štetu adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ministar poljoprivrede i prehrane Njemačke Christian Schmidt započeo je službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Susreo se s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a planira susret i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrom ekonomskih odnosa i vanjske trgovine BiH Mirkom Šarovićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem, ali i s tamošnjim poljoprivrednicima koji će mu prenijeti informacije o stanju u ovome sektoru i mogućim negativnim posljedicama koje će nastupiti nakon adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Planirano je da se Christian Schmidt obrati javnosti zajedničkom izjavom s Lars-Gunnarom Wigemarkom, specijalnim predstavnikom EU u BiH.

Schmidt je u BiH došao po nalogu kancelarke Angele Merkel koja je obećala pomoć Njemačke poljoprivrednicima koji bi mogli pretrpjeti određenu štetu adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Vlasti RS blokirale su usvajanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, tvrdeći kako je on štetan za poljoprivredu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje