Nova proizvodnja

Njemačko pšenično pivo stiže u BiH

Agrovijesti
Kaltenberg Weissbier Fotografija: Kaltenberg
Banjalučka pivovara počinje proizvodnju i prodaju novog piva iz obitelji slavnog Kaltenberg branda, a riječ je o pšeničnom pivu Kaltenberg Hefe – Weissbier, navodi se u priopćenju tvrtke nakon promocije održane u Sarajevu i Banja Luci.

Direktor Banjalučke pivovare je podsjetio da Banjalučka pivovara, kao lider na tržištu RS i BiH već dugo proizvodi piva vrhunske kvalitete, te da je dogovor o proizvodnji Weissbier samo logičan nastavak uspješne suradnje sa Kaltenbergom, nakon što je Kaltenberg Pils pivo našlo svoje potrošače na domaćem terenu.

– Banjalučka pivovara već dugo proizvodi piva vrhunske kvalitete. Među njima se izdvaja Kaltenberg Pils, te je logičan korak da se suradnja sa Kaltenbergom podigne na još višu razinu. Tržište piva se neprestano mijenja, potrošači žele nove okuse, nova iskustva. Obzirom da je Weissebier vrsta piva koji dobija masovnu popularnost širom svijeta, željeli smo biti među prvima koji će ga uvesti na naše tržište. Posebno smo ponosni na naš proizvod, jer specifična ekspertiza proizvodnje Weissbier izvorno i vodi podrijetlo iz Bavarske. Nadamo se da ćemo ovim obradovati prave poznavatelje i ljubitelje piva u RS, BiH i donijeti dokazanu kvalitetu na naše tržište – Kaltenberg Hefe-Weissbier vrhunsko pšenično pivo – izjavio je Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivovare.

Na premijernom predstavljanju ovog piva u Sarajevu bio je prisutan bavarski princ Luitpold od Bavarske iz dvorca Kaltenberg i vlasnik Kaltenberg pivovare.

Princ Luitpold rekao je da je prvu pivovaru u Bavarskoj pokrenula kraljevska dinastija Wittelsbach još davne 1260. godine, i da je Kaltenberg rezultat tog rada i kao takav neizostavan dio tradicije. Tom prilikom je objasnio da se Kaltenberg pivo i danas proizvodi po njemačkom Zakonu o čistoći piva Reinheitsgebot iz davne 1516. godine, kao najstarijem zakonu o sigurnosti hrane.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje