Povratak prirodi

Nova era Franckovih čajeva u rinfuzi

Agrovijesti
Priroda bira - Franck čajevi Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Franck nedavno postao punopravni član europskog udruženja proizvođača čajeva i biljnih infuzija Tea and Herbal Infusions Europe, a uložili su i 20 milijuna kunau rekonstrukciju pogona čaja čime je njihov pogon postao najmoderniji u ovom dijelu Europe.

"Priroda bira" novo je iznenađenje iz Francka koje je danas predstavljeno u zagrebačkoj kavani Johann Franck. Riječ je o novoj liniji čajeva u rinfuzi, a u ponudi se nalazi pet okusa - Kamilica, Šipak, Sljez, Kopriva i Matičnjak. Franck čajevi na tržištu su prisutni od davne 1968.kada su plasirali prvi čaj u filter vrećicama.

„Linijom čajeva "Priroda bira" širimo kategoriju ulaskom u novi segment čajeva u rinfuzi. U razvoju ove linije, vodili smo se željama potrošačakoji traže puno više od samog okusa čaja, teže nečem novom, a česta motivacija za konzumaciju im je briga za zdravlje i učinci koje čaj ima na zdravlje. Upravo je analizom tržišta prepoznat potencijal čajeva u rinfuzi te ulaskom u ovaj segment dodatno obogaćujemo raznovrstan asortiman Franck čajeva koji obuhvaća više od 30 različitih okusa. Novi rinfuza čajeva ističu se i dizajnom ambalaže kojom komuniciramo „prirodnost“ i kvalitetu proizvoda te  nastavljamo educirati naše potrošače o samim čajevima i načinu pripreme“, izjavila je Tena Turčinović brend menadžerica za kategoriju čajeva. 

Priroda bira - Franck čajevi

Svaki čaj sastoji se od cjelovitih plodova, cvjetova i listova što će zasigurno zadovoljiti afinitete svih istinskih znalaca i ljubitelja čaja koji uživaju u ritualima pripreme, a rinfuzna pakiranja će im omogućiti doziranje po želji odnosno prilagodbu jačine okusa napitka dok su primarni okusi poznati svim potrošačima. Istraživanje koje je proveo Hendal pokazalo je da čak 90 posto ljudi konzumira čaj, stoga se i Franck odlučio novom linijim vratiti prirodi i izvući ono najbolje iz nje.

˝Proširenjem asortimana Franck želi pridonijeti zdravim životnim navikama te podsjetiti potrošače na blagodati prirodnih čajeva. Kamilica, šipak, sljez, kopriva i matičnjak pet je biljnih okusa koje smo odabrali jer ih potrošači kod nas prepoznaju i cijene još od davnina“, zaključila je Ivana Prstec, Franckova tehnologica razvoja za kategoriju čajeva te dodala kako su uz čajnike, french press vrčevi, koji se inače koriste za kavu, vrlo praktično rješenje i za kvalitetnu pripremu čajeva u rinfuzi. 

Priroda bira - Franck čajevi
Kvalitetni sastojci, sigurna i ekološka proizvodnja i pakiranje dobro su poznata konstanta u Franck proizvodnji, a vrhunsku kvalitetu potvrđuje i činjenica da je Franck nedavno postao punopravni član europskog udruženja proizvođača čajeva i biljnih infuzija Tea and Herbal Infusions Europe (THIE). Uz angažman na uspostavi jedinstvene europske politike vezano uz čajeve, THIE djeluje i u području osiguravanja kvalitete i sigurnosti hrane, edukaciji i nutricionizmu kao i uspostavljanju što bolje suradnje sa zemljama uzgajivačima čaja. Osim toga, Franck je uložio 20 milijuna kuna u rekonstrukciju pogona čaja čime je postao najmoderniji pogon u ovom dijelu Europe. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje