e-savjetovanje

Noviteti u Pravilniku o ribičkim dozvolama i slatkovodnom ribarstvu

Agrovijesti
Fotografija:
Izdavanje ribičkih dozvola u elektronskom obliku kao i novi način raspodjele financijskih sredstava od naknada od prodanih ribičkih dozvola stupa na snagu 1. siječnja 2021. godine.

U proces elektronskog savjetovanja upućen je novi pravilnik o ribičkim dozvolama i slatkovodnom ribarstvu. Predloženim prijedlogom Pravilnika obuhvaćena je cjelokupna problematika vezana uz ribičke dozvole u skladu s odredbama novoga Zakona o slatkovodnom ribarstvu koji je predvidio informatizaciju i kreiranje digitalnih baza podataka i autoriziranih aplikacija, kao i u skladu s Akcijskim planom Vlade Republike Hrvatske za smanjivanje administrativnih opterećenja gospodarstva RH.

Stoga je navedena tematika izdvojena iz Pravilnika o sportskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu u poseban novi podzakonski propis, dok će se predmetnim Pravilnikom o sportskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu obuhvatiti problematika ribolovnih alata, stručnih osoba i provedbe ostalih zakonskih odredbi koje se odnose na sportski ribolov.

Napominje se da izdavanje ribičkih dozvola u elektronskom obliku kao i novi način raspodjele financijskih sredstava od naknada od prodanih ribičkih dozvola, propisanih člancima 21. i 44. Zakona, temeljem odredbi članka 89. Zakona stupa na snagu 1. siječnja 2021. godine.