Konferencija

O budućnosti hrvatske poljoprivrede na konferenciju u Bruxellesu

Agrovijesti
Polja Slavonije i Baranje Fotografija: Davor Javorović/PIXSELL
Konferencija će predstaviti potencijale poljoprivrednog i prehrambenog sektora u zemljama jugoistočne Europe i pružiti mogućnost sudionicima za uspostavu kontakata s potencijalnim partnerima i nadležnim EU institucijama, objavili su iz Centra za razvoj i marketing koji je organizator ove konferencije.

Konferencija "Budućnost poljoprivrede i prehrambene industrije – usklađivanje sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom" održat će se 21. ožujka 2016. u Bruxellesu u hotelu Sheraton. Radi se o jednodnevnom sektorskom skupu koji će okupiti vodeća poljoprivredna poduzeća, OPG-ove, tvrtke iz prehrambene industrije, jedinice lokalne samouprave, dobavljače tehnologija, investitore, bankare, pripadajuće znanstveno-obrazovne te nadležne državne i europske institucije. Konferencija će predstaviti potencijale poljoprivrednog i prehrambenog sektora u zemljama jugoistoče Europe i pružiti mogućnost sudionicima za uspostavu kontakata s potencijalnim partnerima i nadležnim EU institucijama, objavili su iz Centra za razvoj i marketing koji je organizator ove konferencije.

Subvencije, te specifičnosti sektora proizvodnje mesa, mlijeka, vina, šećera i drugih, neke su od tema, a kako tvrde na konferenciji očekuje više od 50 sudionika iz regije, dok će s briselske strane sudjelovati, osim partnera konferencije COPA-COGECA i eurozastupnice Marijane Petir, europski kreatori sektorskih politika te dio investitora i konzultanta za EU fondove.

Petir organizira dio konferencije u Europskom parlamentu

Organizatori konferencije u Bruxellesu primili su potvrdu da će se popodnevni dio konferencije održati u Europskom parlamentu, za što je uvjete osigurala eurozastupnica Marijana Petir. Navedena činjenica predstavlja izvrsnu mogućnost da se dodatno poboljša kvaliteta i sadržajnost ovog stručnog skupa te da se mnogobrojni sudionici iz jugoistočne Europe iz prve ruke i na licu mjesta upoznaju s načinom rada ove središnje europske zakonodavne institucije, ističu organizatori

Petir će održati jedno od ključnih predavanja, uz sveobuhvatan komentar stanja u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. „Komisiju sam obavijestila o nedostacima Programa ruralnog razvoja, koji onemogućuje mala gospodarstva da konkuriraju u povlačenju sredstava. Zajednička poljoprivredna politika EU je najdugovječnija i najskuplja politika EU i novca ima. Povjerenik Hogan je nedavno najavio pojednostavljivanje obveza i pravila za korištenje financijskih instrumenata malim poljoprivrednicima u području ruralnog razvoja“, rekla je zastupnica Petir.

Suorganizatori Konferencije su Hrvatska poljoprivredna komora i Agronomski fakultet, a više o konferenciji možete pronaći na službenoj stranici.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje