natječaj

Objavljen javni poziv za sufinanciranje stočarskih uzgojnih organizacija

Agrovijesti
Stoka, goveda, krave Fotografija: Pixabay
Objavljen je javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2017. godini, za koji je rezervirano 645.050 kuna, izvijestilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede.

Sufinancira se utemeljenje i/ili vođenje matičnih knjiga, provođenje postupaka ispitivanja proizvodnosti i testiranja u svrhu procjene uzgojne vrijednosti, unaprjeđenja i očuvanje pasmina i/ili vrsta domaćih životinja.

Udio opravdanih troškova (bez PDV-a) koji sufinancira Ministarstvo za provođenje programa rada uzgojnih organizacija iznosi 90 posto a najviše do  40.000 kuna za uzgojne udruge koje djeluju na nacionalnoj razini te 110.000 kuna za uzgojne saveze ili središnje uzgojne saveze.

Rok za dostavu prijava za poziv je do 10. studenog 2017. godine. 

Korisnici potpore moraju imati suglasnost Ministarstva poljoprivrede za bavljenje uzgojem uzgojno valjanih životinja, a djeluju na nacionalnoj razini kao uzgojne udruge, uzgojni savezi ili središnji uzgojni savezi.

Uzgojne udruge koje su članovi uzgojnog saveza i/ili središnjeg saveza uzgajivača nemaju se pravo pojedinačno prijavljivati na poziv.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje