Program ruralnog razvoja

Objavljen natječaj iz mjere 7 za izgradnju infrastrukture na selima

Agrovijesti
Ruralni razvoj Fotografija: Morana Begač
Ministarstva poljoprivrede izvijestilo je da je objavljen natječaj za izgradnju lokalne infrastrukture iz Programa ruralnog razvoja, a zahtjevi za potporu se mogu podnositi od 18. travnja do 18. svibnja.

Riječ je o natječaju za provedbu operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

To je prvi natječaj takvog tipa u Programu ruralnog razvoja, a prijave se mogu podnositi od 18. travnja do 18. svibnja, navode iz Ministarstva.

U natječaju je dostupno 50 milijuna eura za izgradnju ili rekonstrukciju dječjih vrtića, igrališta, društvenih i kulturnih domova i sličnih aktivnosti kojima se nastoji pružiti jednake mogućnosti u ruralnim područjima kakvu ljudi imaju i u urbanim područjima te i na taj način doprinijeti zadržavanju stanovništva i kvaliteti života.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 50 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti, a prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave (JLS), trgovačka društva u većinskom vlasništvu JLS-a, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači JLS osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, osnovnih škola, udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo, vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa.

"Po prvi puta Program ruralnog razvoja raspisivanjem ovog natječaja dobiva svoj puni smisao. Omogućit ćemo našim ruralnim područjima život dostojan čovjeka - jednake mogućnosti selu kao i gradu. Oplemenjivanje ruralnih prostora ovakvim nužno potrebnim sadržajima pridonijet će povećanju kvalitete života i dati razlog mladima da ostanu na selu, jer novi vrtići i društveni domovi neizostavan su servis modernog doba", izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje