Istraživanja

Objavljen novi VIP natječaj

Agrovijesti
Istraživanja Fotografija: Pixabay
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je dana 26. veljače 2016. godine novi VIP Natječaj. Rok za podnošenje ponuda za razvojna i primijenjena istraživanja u poljoprivredi i ruralnim područjima je 27. ožujka 2016. godine

Ponude se podnose isključivo na Obrascu, Vijeća za istraživanja u poljoprivredi, za prijavu razvojnih i primijenjenih istraživanja koji se nalazi uz tekst Natječaja na web-stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Odabir VIP projekata za financiranje izvršit će se nakon provedene trostruke recenzije (stručna i dvije znanstvene recenzije). Prihvaćeni će biti samo VIP projekti iz prioritetnih područja istraživanja u 2016. godini.

Prioritetna područja istraživanja u 2016. godini u Republici Hrvatskoj su:

  • Povećanje konkurentnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uvođenjem novih tehnologija i inovacija
  • Mala poljoprivredna gospodarstva i razvoj ruralnog područja

Razmatrat će se projekti koji nisu osigurali sufinanciranje iz drugih izvora, a projekti koji su osigurali sufinanciranje iz drugih izvora (privatnog sektora, jedinica lokalne samouprave, županije i sl.) dobit će dodatne bodove, po tablici iz Natječaja

Razmatrat će se sufinanciranje projekata u trajanju od dvije godine.

Najviši iznos koji se može odobriti za sufinanciranje cijelog VIP projekta od strane Ministarstva iznosi 200.000,00 kn (bruto).

Voditelji projekata smiju prijaviti samo jedan VIP projekt, a suradnici mogu istovremeno biti prijavljeni na najviše dva VIP projekta, uključujući VIP projekte koji su već u tijeku i VIP projekte ovog natječaja.

Voditelji projekata su stručnjaci iz predloženog područja istraživanja, najmanje doktori znanosti koji su tijekom 2012., 2013., 2014. ili 2015. godine objavili najmanje 3 znanstvena rada iz područja istraživanja.

Neće se razmatrati

  • ponude projekata koje nisu u skladu s prioritetnim područjem istraživanja u 2016. godini,
  • prijave voditelja VIP projekata i tehnologijskih projekata Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji su u tijeku, te
  • ponude projekata iz područja proizvodnje duhana.

Uz znanstvene i stručne ustanove, pravo prijave na natječaj imaju i druge pravne osobe, ali uz poštivanje svih ostalih uvjeta iz teksta natječaja.

Ministarstvo poljoprivrede putem Vijeća za istraživanja u poljoprivredi (VIP) utvrđuje politiku i uvjete financiranja razvojnih i primijenjenih istraživanja u poljoprivredi i ruralnim područjima, kojima je cilj povećanje dohodovnosti i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje