Krizne mjere

Objavljen popis proizvođača s utvrđenom kvotom vina za destilaciju

Agrovijesti
Fotografija:
Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 14. rujna 2020. godine, koji je ujedno i krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu, javlja APPRR.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 8. srpnja 2020. godine Javni poziv za provedbu Mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i Mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se oslobađanje vina sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu  potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene vina, ako vino preda na destilaciju. S provedbom aktivnosti korisnici mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima mogu započeti nakon izdavanja Odluke o odobrenju kvote.

Aktivnosti vezane uz destilaciju trebaju biti dovršene do 14. rujna 2020. godine, koji je ujedno i krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu.

Ovim putem Agencija za plaćanja objavljuje popis proizvođača vina s utvrđenom kvotom vina za destilaciju. Popis proizvođača vina možete preuzeti ovdje.