MINISTARSTVO I APPRRR

Objavljene nove mjere rada sa strankama

Agrovijesti
Fotografija:
Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavili su nove upute za stranke koje imaju potrebe za komunikacijom sa službama u vrijeme pandemije COVID-19, a u skladu s Uputom za rad tijela državne uprave

U skladu s Uputom za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od 7. svibnja 2020, zbog trenutne i promjenjive epidemiološke situacije u zemlji zbog borbe protiv bolesti COVID-19, u Ministarstvu poljoprivrede mole građane koji imaju potrebu za komunikacijom sa službama Ministarstva da svoje predstavke i upite šalju putem niže navedenih kontakata te da ukoliko nije nužno ne dolaze u prostore Ministarstva.

Na stranicama Ministarstva možete pronaći sve informacije o mjerama koje provode, a vezane su uz djelokrug rada Ministarstva.

U uredovno radno vrijeme, građanima su na raspolaganju i službenici Ministarstva po ustrojstvenim jedinicama, dostupni su putem službene internet stranice, sustava za pitanja i odgovore poljoprivrednika te kontakta stručnih službi Ministarstva poljoprivrede, a kontakt brojevi telefona dostupni su na sljedećem linku:
 
INTERNET STRANICA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE
https://poljoprivreda.gov.hr/
 
SUSTAV ZA PITANJA I ODGOVORE
https://pitanja.mps.hr/
 
PREGLED KONTAKT PODATAKA STRUČNIH SLUŽBI MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE PO ŽUPANIJAMA
https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/ministarstvo-poljoprivrede-otvara-jos-jedan-kanal-komunikacije-s-poljoprivrednicima/3919

U Ministarstvu podsjećaju sve na važnost pridržavanja uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/
 
Također, zbog novonastale situacije i sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja epidemije, mole da se sva službena korespondencija između jedinica lokalne i regionalne samouprave te tijela državne uprave sa Ministarstvom poljoprivrede dostavlja također elektronskim putem na adresu e-pošte: pisarnica.tdu@mps.hr
 
Rad sa strankama

Za vrijeme pojave bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 TDU obavljat će neposredni rad sa strankama uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem, pod uvjetom da zahtjev stranke nije moguće riješit bez prisutnosti iste.

Agencija za plaćanje 

U skladu s Uputom o organizaciji rada tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je obavijest korisnicima da od 11. svibnja 2020. godine Agencija prima stranke uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem (ako zahtjev stranke nije moguće riješiti bez fizičke pristutnosti). Djelatnici Agencije za plaćanja će primati stranke uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Podjećaju da ostaje mogućnost popunjavanja Jedinstvenog zahtjeva za 2020. godinu elektronički, putem AGRONET-a, uz e-potpis ako korisnik posjeduje e-poljoprivrednu iskaznicu ili bez potpisa, uz upisivanje OIB-a nositelja/odgovorne osobe, a zahtjev će biti uredno i automatski zaprimljen u Agenciji za plaćanja. Potpisani primjerak zahtjeva dostavljat će se naknadno na poziv Agencije za plaćanja. Rok za podnošenje zahtjeva je 15. lipnja 2020. godine.

Kontakti:

•            središnji ured u Zagrebu – https://www.apprrr.hr/kontakt/

•            podružnice – https://www.apprrr.hr/#karta