Razvoj ruralnih krajeva

Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam

Agrovijesti
Ruralni turizam Fotografija: Morana Begač
U organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma , danas je održan seminar na poljoprivrednom gospodarstvu Zlatni lug.

"Kroz ovaj seminar želimo pružateljima turističkih i ugostiteljskih usluga prenijeti određena znanja i vještine kako bi zajedno unaprijedili turističku ponudu naše županije i kako bi ih potaknuli na daljnji angažman prema njezinom razvoju. Turistička zajednica PSŽ ostvarila je putem natječaja Hrvatske turističke zajednice dva projekta. Jedan je izrada promotivnih materijala, novih šest letaka u jednoj mapi podijeljenih po područjima gdje su osnovane lokalne turističke zajednice Kutjevo, Lipik, Pakrac, Požega, Pleternica i Velika. A drugi projekt je radionica ili edukacija koju danas održavamo ovdje", istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek iz TZ Požeško-slavonske županije, piše 034portal.hr.

Cilj seminara je obrazovanje za turistička seljačka gospodarstva i općenito za ruralni turizam te pomoći ljudima koji se žele baviti ovom djelatnošću da se registriraju i objasniti im kako pravilno poslovati s pravnog i financijskog aspekta te im pomoći oko promocije usluga.

"Krajnji cilj je stvoriti jednu kvalitetnu turističku destinaciju s više objekata. Ruralni turizam nije samo turizam koji se odvija na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima jer tu se uključuju i ostali aspekti poput lovnog, ribolovnog, zdravstvenog, kulturnog oblika turizma. Vjerujem da će i vaša županija za dvije godine biti na pragu poznatijih ruralnih turizama u Hrvatskoj, kao što su Istra, Baranja itd. jer se u posljednje vrijeme povećava broj registriranih subjekata, bilo OPG-a ili nekih drugih", zaključila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje