Kompanija Nectar proslavila 20. rođendan

Od osnivanja stvorili više od milijardu eura bruto dodane vrijednosti

Agrovijesti
Voćni sokovi Fotografija: Thinkstock
Predstavnici tvrtke iznijeli su i svoju viziju da do 2038. godine ta kompanija ostvari 500 milijuna eura prihoda i izvoz u 100 zemalja svijeta. Od osnivanja stvorili više od milijardu eura bruto dodane vrijednosti.

Srpska kompanija Nectar proslavila je 20. rođendan svečanim skupom u Privrednoj komori Srbije. Prema riječima direktora Nectar grupe Mihaila Jankovića, ova kompanija je za dve desetljeća svog postojanja stvorila preko milijardu eura bruto dodane vrijednosti koja je ostala u Srbiji.

- Od malog obiteljskog biznisa pokrenutog 1998. godine, došli smo do lidera u proizvodnji voćnih sokova u regiji sa 22 posto tržišnog udjela, 6 proizvodnih pogona u Srbiji, Sloveniji i Makedoniji, 1.319 zaposlenih i suradnje sa više od 10.000 farmera, konsolidiranog prihoda od 107 milijuna eura i preko 30 brendova sa izvozom gotovo 30% proizvodnje - istakao je Mihajlović na skupu na kojem je predstavljena analiza ekonomskog utjecaja Nectara grupe u Srbiji . 

- Ako vam kažem da svaka šesta jabuka koja ostane u Srbiji, završi u Nectar proizvodima, razumjet ćete koliki smo put prešli od registrrane obiteljske tvrtke do kompanije koja je osmi najjači brend u regiji - rekao je on. 

Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije najavio je da PKS radi analizu proširivanja plasmana proizvoda kompanije Nectar na svjetska tržišta. Osnivač i vlasnik Nectara Slobodan Radun izjavio je da je u završnoj fazi izgradnja tvornice za proizvodnju organske hrane. 

 Predstavnici tvrtke iznijeli su i svoju viziju da do 2038. godine ta kompanija ostvari 500 milijuna eura prihoda i izvoz u 100 zemalja svijeta.

- Ukoliko se ostvare ovi vizionarski planovi Nectara do 2038. godine, kompanija će realizirati preko 5 milijardi eura bruto dodane vrijednosti koja će ostati u Srbiji. .

Raste izvoz sokova iz Srbije i prošle godine je zabilježno povećanje od 44%, sa vrijednosti od 42,4 milijuna eura. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje