Inovacije u proizvodnji

Od sada i ljubičaste šparoge

Agrovijesti
Ljubičasta šparoga Fotografija: poljoprivreda.info
„Ljubičaste šparoge imaju sladak okus zbog visokog sadržaja šećera. Imaju slatkast i blag okus, a prilikom kuhanja postaju malo zelene”, rekao je direktor kompanije Bram Hulshoff, dodajući da je važno da se šparoga ne prekuha kako bi se sačuvala njezina boja

Meksički proizvođač šparoga Desert Farms lansirao je novu liniju ljubičastih šparoga nakon uspješnih istraživanja prošle godine. Ovaj potez je nastavak strategije diversifikacije proizvoda.

„Ljubičaste šparoge imaju sladak okus zbog visokog sadržaja šećera. Imaju slatkast i blag okus, a prilikom kuhanja postaju malo zelene ”, rekao je direktor kompanije Bram Hulshoff, dodajući da je važno da se šparoga ne prekuha kako bi se sačuvala njena boja.

S obzirom da je sezona 2019. godine već u tijeku, Desert Farm je takođe najavio da će po prvi put svojim kupcima isporučivati zelenu šparogu s certifikatom Fairtrade.

„Naša snaga je naše osoblje, a kompanija je uvek bila usmjerena na to da napravi pravu stvar“, rekao je Hulshoff.

„Već smo imali Sedek, ESR, Grasp i druge akreditacije društvene odgovornosti, tako da je Fairtrade bio logičan slijedeći korak. Zapravo, to nije zahtjevalo previše promjena u našim procesima, iako je bilo nekih papirologija. ”

Desert Farms izvozi oko dvije trećine proizvodnje u SAD i Kanadu, a ostatak se šalje na tržišta u Europi i Aziji.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje