Odbjeglo govedo

Od slatinskog bika i dalje ni traga ni glasa. Ozlijeđen je i treba pomoć

Agrovijesti
Fotografija:
Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava - rekao je predsjednik Uprave Mesoprerada Slavko Mađarić

I dalje je u tijeku potraga za bikom koji je u utorak u Slatini probio sigurnosnu žicu i pobjegao u nepoznatom pravcu. Nakon što je 'zbrisao' iz pogona slatinske tvrtke Meospererada, bijeli bik prošetao se centrom grada, a potom nestao u šumi. 

Prilikom bijega, bik je zadobio lakše ozljede pa je važno da ga se čim prije locira te pruži veterinarska skrb. 

“Molimo sugrađane ako imaju informacije o nesretnom biku da svoja saznanja dojave policiji. Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava. “ - rekao je predsjednik Uprave Mesoprerada Slavko Mađarić. S ciljem povećanja sigurnosti, tvrtka je odlučila postaviti dodatna žičana ojačanja kako se ne bi ponovio ovakav scenarij.

Sličan se događaj zbio i lani kada je bik Jerry na sličan način pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom. Brzo su ga pronašli, no onda mu se ponovno izgubio svaki trag pa se vjeruje da veselo pase u divljini. Slatinski bik viđen je pak u dvorištima ljudi u nekoliko okolnih slatinskih sela, no još ga uvijek nitko nije ulovio. 

(naslovna slika je ilustracija)