Zanimljivosti

Odijelo za konje - novi look za fotofiniš

Agrovijesti
Sir Tony McCoy s konjem Morsteadom koji nosi prvo svjetsko Harris tvid odijelo za konje Fotografija: Associated Press Pogledajte galeriju
Svjetski mediji raspisali su se o novoj inovaciji - modni dizajner dao je novo značenje terminu odjeće za konje. Kreirao je trodijelno odijelo za pastuha

Šampionski džokej Sir Tony McCoy otkrio je prvo svjetsko Harris tvid odijelo dizajnirao posebno za trkače konje i iskrojeno po trkačem veteranu Moresteadu čiji je izgled zaokružen sa ravnom kapom, piše Daily Mail.

Konjska oprema posebno je naručena od strane kladioničara Williama Hilla koji je dao u zadatak bivšoj suradnici Alexandera McQueena, Emmi Sandham-King izradu stilskog odijela u znak proslave početka Cheltenham Festivala 2016.

Krojačima je trebalo četiri tjedna da stvore odijelo za koje su koristili 18 metara pravog tvida dopremljenog s otoka Harris. Za šivanje je korišteno 10 puta više materijala nego što je potrebno za muško/žensko odijelo.

Sir Tony ima iza sebe 31 pobjedu  na Cheltenham Festivalu kao i dva Zlatna kupa i jednu pobjedu na  Grand National natjecanju. Ove godine natjecanje će promatrati kao gledatelj, a ne džokej. 

Dizajnerica Emma Sandham-King izjavila je kako joj je stvaranje prvog svjetskog odijela od tvida za konje bio najveći izazov u karijeri. „Neki modeli znaju biti prave dive, no trkaći konj Morestead bio je potpuno miran i bilo je zadovoljstvo raditi s njim.“

William Hill dobio je inspiraciju za šivanje odijela iz podataka njegove tvrtke koji govore da oko 320 km tvida nose svi posjetitelji na Cheltenham hipodromu svake godine. 

Sir Tony McCoy s konjem Morsteadom koji nosi prvo svjetsko Harris tvid odijelo za konje

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje