kontinentalni turizam

Održan Noćni piknik seoskog turizma Rakić

Agrovijesti
Seoski turizam Rakić Fotografija: Seoski turizam Rakić
Oko 70 prijavljenih gostiju moglo je degustirati vina podravskog i prigorskog vinorodnog područja, a za izvrsna vina s kojima se nazdravljalo po Križevačkim štatutima pobrinuli su se Vinarija Kostanjevec, Vinarija Grudić, Vinarija Kamenjak, Vinarija Korenko i Vinarija Podolski.

Kako piše Prigorski hr., u cilju očuvanja županijske izvornosti i stvaranja novih proizvoda kontinentalnog turizma tijekom ljetnih mjeseci, seoski turizam Rakić organizirao je u Čabrajima “Noćni piknik”.

Oko 70 prijavljenih gostiju moglo je degustirati vina podravskog i prigorskog vinorodnog područja, a za izvrsna vina s kojima se nazdravljalo po Križevačkim štatutima  pobrinuli su se Vinarija Kostanjevec, Vinarija Grudić, Vinarija Kamenjak, Vinarija Korenko i Vinarija Podolski.

Na stolu su se mogle pronaći razne delicije, a Križevačka djevojačka straža, jedina ženska povijesna postrojba na svijetu koja vuče korijene iz srpnja 1848. godine donijela je poseban štih ovom prekrasnom noćnom događaju.

Čabraji su bili osvjetljeni romantičnim svjetlima, a zvuci gitare i pjesme uživo, pretvorili su ovaj prigorski  kraj u ugodnu ruralnu ljetnu atmosferu.

Noćni piknik seoskog turizma Rakić jedinstveni je projekt koji je uz podršku Koprivničko-križevačke županije uključio poduzetnike u ruralnom turizmu te tradicijsku gastronomiju ovog područja, kojeg je organizirao OPG Rakić s partnerima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje