Manifestacije

Održana 11. po redu manifestacija "Babičini kolači"

Agrovijesti
11. Babičini kolači Fotografija: kzz.hr
Za pobjedničku lentu na 11. manifestaciji „Babičini kolači, ove se godine natjecalo 37 babica, a prvo je mjesto osvojila Zdenkica Ljubić iz Oroslavja

Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ organizirale su 11. po redu manifestaciju "Babičini kolači", koja je održana u Donjoj Stubici, kamo je ove godine natjecanje dovela lanjska pobjednica Nada Tučkar s kolačem Svadbena torta šahovnica.

 Za pobjedničku lentu na 11. manifestaciji „Babičini kolači, ove se godine natjecalo 37 babica, a prvo je mjesto osvojila Zdenkica Ljubić iz Oroslavja, s kolačem Torta od cijelih jabuka. Druga je Olga Hršak iz Petrovskog, s kolačem Torta od oraha, a treća Sanja Čačko iz Hrašćine, s kolačem Pečeno kuhani kolač na špagi.

Autohtone slastice

Babičini kolači 2016. - obiteljski kolač babice Mirjane Štahan iz Zlatara
Osim za jedno od tri pobjednička mjesta, babice su se natjecale i za priznanje za vizualni dojam pod nazivom „Izvorno zagorsko“, pri čemu se ocjenjuje opći dojam koliko su se natjecateljice svojom odjećom i dekoracijom svog izlagačkog mjesta uspjele približiti starini zagorskog duha i tradiciji, a nagradu je osvojila Marija Bračević iz Petrovskog.

 „Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom ona promiče vrijednosti žena, obitelji te živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja

Na 11. manifestaciji predstavili su se gosti iz Solina, a svake je godine veliki interes iz cijele Hrvatske, a i šire, za sudjelovanjem na manifestaciji. Kao i svake godine, nakon manifestacije i natjecanja bit će objavljena i knjiga svih recepata kolača natjecateljica.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje