TRADICIJA

Održana manifestacija „Ljeto ribe uz Dravu“ u Svetoj Mariji

Agrovijesti
Ljeto ribe uz Dravu Fotografija: Međimurska županija
To je tradicija koja će uskoro napuniti 20 godina održavanja koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju, pa je tako i ove godine premašena brojka od tisuću posjetitelja koji su uživali u bogatoj enogastronomskoj ponudi šaranu na rašljama i drugim ribljim specijalitetima, a bilo je mnogobrojnih ribolovca i majstora u spravljanju „fiš paprikaša“.

Kako je objavljeno na županijskim stranicama, općina Sveta Marija uz blagdan Velike Gospe slavi svoje dane. Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih događaja toga kraja je „Ljeto ribe uz Dravu“. Riječ je o turističkoj, sportskoj i kulturno – tradicijskoj manifestaciji koja je i ove godine uz derivacijski kanal HE Dubrava privukla mnogobrojne posjetitelje. Ove godine pokrovitelji su bili Turistička zajednica Međimurske županije i Općine Sveta Marija. Pod organizacijskom palicom Općine te Športsko ribolovnog društva Klen iz Svete Marije, druženje i natjecanje je održano kod ribičkog doma Klen.

To je tradicija koja će uskoro napuniti 20 godina održavanja koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju, pa je tako i ove godine premašena brojka od tisuću posjetitelja koji su uživali u bogatoj enogastronomskoj ponudi šaranu na rašljama i drugim ribljim specijalitetima, a bilo je mnogobrojnih ribolovca i majstora u spravljanju „fiš paprikaša“. Događaj su popratili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek, zamjenik načelnice općine Sveta Marija Ivica Kočiš te predsjednik ŠRD Klen Antun Kedmenec.

Mnogobrojne nagrade za trud natjecatelja

Najviše bodova je osvojio Željko Guliš, drugi je bio Marijan Mađerić, a treći Ivan Blažon u disciplini lov ribe udicom na plovak u kojem je natjecanju sudjelovalo 26 natjecatelja koji su borili za Veliku nagradu Svete Marije. Nagrade su zaprimili i najbolji natjecatelji u gađanju zračnom puškom. Tu je pobijedio Dražen Kos iz Kotoribe, drugi je bio Matija Gašparić iz Svete Marije, a treći njegov sumještanin Dražen Gašparić. Svojim nastupom članovi KUD Ivan Mustač – Kantor upotpunili su ugodnu atmosferu i ugođaj. Izložbom dijela iz svoje Etno zbirke, članice udruge Svetomarska čipka i Udruge žena Amalija Kranjec izložbom rukotvorina prikazale su prošlost stvarnja u tim krajevima. Također su bile izložene i slike svetomarskih slikara Ivana Varge i Franje Mustača Medarovog.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje