The Real Organic Project

Ogorčeni postupcima USDA, poljoprivrednici odlučili napraviti svoju eko-oznaku

Agrovijesti
Organska hrana Fotografija: Thinkstock
Niz skandala i nedostatak vjere u USDA, koji nadgleda organski program potaknuli su skupinu organskih poljoprivrednika na kreiranje vlastite oznake - The Real Organic Project.

Certificirana organska oznaka najvažnija je oznaka u sustavu SAD-a za regulaciju hrane. Vrijedi milijarde dolara, a organska (eko) etiketa je jedina federalno regulirana oznaka hrane koja prenosi informacije o tome kako je ta hrana proizvedena. Certificirani ekološki uzgoj je najbrže rastući segment hrane - a razlika može biti profitabilna za poljoprivrednike (iako je skupa i teško ju je implementirati), ali to ne znači da su svi zadovoljni time. Niz skandala i nedostatak vjere u USDA, koji nadgleda organski program potaknuli su skupinu organskih poljoprivrednika na kreiranje vlastite oznake - The Real Organic Project.

The Real Organic Project uključivat će dodatnu oznaku uz već potvrđene organske oznake USDA-a koja ukazuje da su proizvodi uzgojen u skladu s normama ekološke poljoprivrede.

"Pokretanje nove oznake nije mali zadatak, ali više ne možemo pronaći alternativu." Grupa iza stvarnog organskog projekta sastoji se od poljoprivrednika i akademika diljem zemlje. Oznaka, kaže Dave Chapman, glasnogovornik grupe i dugogodišnji poljoprivrednik, "pokušava stvoriti dodatnu oznaku uz USDA Organic koja će imati veću transparentnost i integritet u smislu poštivanja tradicionalnih vrijednosti ekološke poljoprivrede".

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje