Dani Okusa hrvatske tradicije

Okusi tradicionalne kuhinje u više od 100 ugostiteljskih objekata iz 12 županija

Agrovijesti
Dani Okusa hrvatske tradicije Fotografija: DMK Vall 042
Nakon održanih nekoliko lokalnih manifestacija, Dani okusa hrvatske tradicije po prvi puta se organizira na nacionalnoj razini. Nosioci standarda i sustava Turističkih zajednica Županija u desetodnevnom trajanju omogućit će ljubiteljima gastronomije da po promotivnim cijenama uživaju u odabranom slijedu od 3 tradicijska jela.

Dani Okusa hrvatske tradicije zajednička je manifestacija nosioca standarda i sustava Turističkih zajednica Županija koja se, nakon nekoliko lokalnih manifestacija, po prvi puta organizira na nacionalnoj razini u desetodnevnom trajanju - od danas pa sve do 25. 11. 2019. godine.

Dani Okusa hrvatske tradicije

Sudjelovanje više od 100 ugostiteljskih objekata s područja čak 12 Županija, ove godine će ljubiteljima gastronomije omogućiti da uživaju u tradicionalnim jelima lokalnih kuhinja. U ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kn, gastroljupci će moći uživati u odabranom slijedu od 3 tradicijska jela.

Kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, lokalna se gastronomija sa svojim okusima i mirisima ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude, kažu u Turističkoj zajednici Varaždinske županije. Samo uživanje u hrani danas je sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom. Sustavnim razvojem gastronomije kao ključne turističke ponude, ona počinje predstavljati širi pojam koji obuhvaća pripremu tradicionalne hrane kroz upotrebu lokalnih namirnica i proizvoda, čime ujedinjuje poljoprivredu, gastronomiju, enologiju, proizvodnju i kulturu, te samim time postaje važan čimbenik održivog razvoja.

Dani Okusa hrvatske tradicije

Upravo se projekt Okusi hrvatske tradicije bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini. Čobanac, kotlovina, dimljena riba samo su neki od tradicionalnih menija u kojima će se moći uživati u kuhinjama diljem Hrvatske. Standard Okusi hrvatske tradicije do sada je dobilo 127 ugostiteljskih objekata s navedenih područja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje