Nevolje vrtlara

Olujno nevrijeme poharalo sjever Hrvatske

Agrovijesti
Fotografija:
U ponedjeljak navečer jak olujni vjetar poharao je sjever Hrvatske i donio nevolje poljoprivrednicima

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom poharalo je u ponedjeljak uvečer Zagreb i Zagrebačku županiju, a probleme je osjetila i Karlovačka županija. U Zagrebu su zabilježene 34 vatrogasne intervencije, a jedan je vozač ozlijeđen u Dugom Selu nakon što je na njegovo vozilo palo stablo. Na hrvatskoj obali puhala je jaka bura koja je kod Senja dosezala snagu od 154 km/h. 

Zagrepčanka Dolores Svetić na društvenim je mrežama podijelila video tužnog prizora iz njenog vrta. Vjetar je iščupao stablo marelice koje se srušilo na hortenzije. 

 

"Tuga pregolema. U jednom trenu, sve je nestalo", napisala je. 

Posljedice nevremena osjetili su i stanovnici Jastrebarskog, javlja portal Radio Jaska

Osim srušenog granja, na nekoliko lokalnih prometnica trebalo je jutros uklanjati i stabla, a stradale su i poljoprivredne kulture. Olujni vjetar prouzročio je i brojne kvarove na električnoj mreži pa su dijelovi grada bili (ili su još uvijek) bez struje.

Jučer su se na jaskanskom području dogodila i dva požara otvorenog prostora. Iza 18 sati, u Jastrebarskom se zapalila suha trava, a nešto prije ponoći u Dragi Svetojanskoj su se zapalili porušeni čempresi. Ni na jednom od ova dva požarišta nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. Požar u Jaski ugasili su članovi DVD-a Jastrebarsko i DVD-a Črnilovac, a u Dragi Svetojanskoj članovi DVD-a Sveta Jana.