Petitplat

Ona stvara minijaturna umjetnička djela - hranu

Agrovijesti
Minijaturna umjetnička djela - hrana, Stéphanie Kilgast Fotografija: Stéphanie Kilgast Pogledajte galeriju
Francuska umjetnica Stéphanie Kilgast stvara minijaturne modele hrane u omjeru 1:12

Svoj rad opisuje kao inovativna skulpturalna umjetnička djela u gotovo apstraktnoj formi inspirirana prirodom, jarkim i živim bojama, zapetljanim detaljima koji vas privlače, a često i s političkim/etničkim temama. Zbog interesa za boje i teksture, već se osam godina opsesivno bavi minijaturnom hranom.

Osim što je stručnjak za pitanja čovjekove sredine, koja smatra da bi svi mogli živjeti divne živote ako bi se malo potrudili i promislili o našim dnevnim navikama i praksama. Kada je shvatila kakvu štetu naši izbori hrane rade okolišu, prestala je jesti meso, pa proizvode animalnog podrijetla.

Minijaturna umjetnička djela - hrana, Stéphanie Kilgast

Tri godine bila je vegan, sada se ponovno vraća vegetarijanstvu, a to iskustvo ju je dovelo do izazova u 2015. godini – dnevnog izrađivanja minijaturnog povrća.

Svaki dan izrađivala je jedno različito voće ili povrće kako bi prikazala različitosti hrane koja nam je dostupna u nadi da će ohrabriti ljude da jedu manje mesa, a više biljaka.

Minijaturna umjetnička djela - hrana, Stéphanie Kilgast

Kada je završila s projektom, započela je novi – simbiozu, pa sretne bube, pa bube koje plešu…tražeći svoj put i način za rast. Svakako je u tome uspjela.

Stéphanie možete pratiti na Facebooku, a trenutno radi na mini mineralima, sukulentima i gljivama.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje