OPG-a Dejan Šomoci uspješno obrađuju 220 hektara poljoprivrednog zemljišta

Agrovijesti
Polje Fotografija: PR
Ove će se godine na površinama gospodarstva u najvećem obujmu uzgajati kukuruz i uljana repica, a slijede ih soja, šećerna repa i pšenica

Briga o vlastitom zdravlju, a time i biranje kvalitetnih domaćih namirnica vrhunske kvalitete, u posljednje vrijeme postaje sve izraženija među domaćom populacijom. Stoga i ne čudi podatak o porastu malih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a), gospodarstava na kojima fizička osoba ili skupina fizičkih osoba, koje su članovi zajedničkog kućanstva, obavlja poljoprivrednu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu koristeći se vlastitim ili unajmljenim proizvodnim jedinicama.

U koprivničko-križevačkoj županiji, u općini Drnje, smjestilo se OPG Dejan Šomoci koje se bavi ratarskom proizvodnjom te obrađuje 220 hektara poljoprivrednog zemljišta. Ove će se godine na površinama gospodarstva u najvećem obujmu uzgajati kukuruz i uljana repica, a slijede ih soja, šećerna repa i pšenica. Osim spomenute ratarske djelatnosti, OPG Dejan Šomoci obavlja usluge s poljoprivrednim strojevima za manja gospodarstva koja nemaju vlastite poljoprivredne mehanizacije.

OPG je od samog osnivanja klijent Podravske banke, preko koje obavlja cjelokupni platni promet, a u raznolikoj paleti proizvoda pronašao je upravo ono što odgovara njegovom poslovanju. Radi se o cjelovitoj ponudi proizvoda i usluga koje su prilagođene potrebama poljoprivrednika poput financiranja nabavke poljoprivrednih strojeva (žitni kombajn i traktor), kupnje poljoprivrednog zemljišta te financiranja tekuće proizvodnje u poljoprivredi (priprema proljetne ili jesenske sjetve).

„Usluge prilagođene poljoprivrednoj djelatnosti kojom se bavimo, jedan su od glavnih razloga što smo postali klijentom Podravske banke. Dolazak u banku bez ikakvih opterećenja, fleksibilna i konkurentna rješenja te osobni pristup čine naše poslovanje lakšim jer nam ostaje više vremena za obavljanje ostalih aktivnosti na gospodarstvu, a financije u miru prepustimo Podravskoj banci“, kažu Dejan i Barbara Šomoci.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje