Tržište traktora i mehanizacije

Oporavak tržišta poljoprivrednih strojeva

Agrovijesti
12 traktora za Žito Osijek Fotografija: Novocommerce International FB
Među posjetiteljima koji su došli razgledati izložene strojeve u Novocommerce Internationalu, osjetan je optimizam jer je vidljivo kako se poljoprivredno tržište, nakon godina stagnacije, oporavlja

Osuvremenjavanje poljoprivredne mehanizacije proces je koji je nužan za postizanje konkurentnosti proizvodnje, pa je tako Slobodanka Radić, marketing menadžer u Novocommerce internationalu za Glas Slavonije istaknula kako se tržište poljoprivrednih strojeva definitivno oporavlja.

Naime, Novocommerce International je uspješno završio prošlu, 2016. godinu, a i ove ostvaruju planirane rezultate jer su poljoprivrednici, upravo zbog zastarjele mehanizacije, prisiljeni obnavljati je, bez obzira na poticaje iz EU-a. U razgovoru s nazočnim poljoprivrednicma moglo se čuti kako ih je većina kupila traktore i priključne strojeve s pomoću komercijalnih kredita banaka, a ne mjera iz Programa ruralnog razvoja jer “ne mogu doći na red - a strojevi im trebaju”, kako je rekao jedan mladi poljoprivrednik iz okolice Županje koji je došao na Dane otvorenih vrata Novocommerce International kako bi se informirao o mogućnostima kupnje novih strojeva.

I on je kao i drugi posjetitelji imao priliku vidjeti i isprobati premijerno prikazani novi John Deere traktor 5125R. Osim novih strojeva u ponudi je i rabljena mehanizacija, a za sve potencijalne kupce zaposlenici objašnjavaju povoljne uvjete financiranja koje nude zajedno s UniCredit Leasingom.

Kupci se vraćaju u NCI i zbog podrške i povjerenja koju im ova tvrtka pruža. Poljoprivrednici imaju veliku podršku zahvaljujući iskusnom timu servisera koji u roku od 24 sata nakon poziva upućenog od kupaca izlaze na teren, a originalni rezervni dijelovi dostupni su u roku od 24 do 48 sati, što je izuzetno važno za vrijeme poljoprivrednih radova kada su agrotehnički rokovi kratki.

Thom Gady, direktor NCI-a, objašnjava kako su upravo zbog činjenice što su dio uspješne međunarodne grupacije (Rumunjska i Mađarska) u mogućnosti imati na raspolaganju veliki broj strojeva u dvorištu i svakom poljoprivredniku ponuditi stroj koji mu najbolje odgovara prema njegovoj proizvodnji i količini hektara koje obrađuje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje