Prozor u svijet

Otvara se 'Konjička kuća', prva agroturistička atrakcija u BiH

Agrovijesti
Konjička kuća Fotografija: FENA
Prva agroturistička atrakcija u Bosni i Hercegovini, "Konjička kuća", projekt Saveza poljoprivrednih proizvođača Konjic, otvorit će svoja vrata javnosti 23. studenog u rasadniku u selu Borci iznad Boračkog jezera, točno na mjestu presijecanja magistralne ceste Konjic-Glavatičevo i antičke ceste koja je svojevremeno s juga vodila prema sjevernim krajevima BiH.

Programska aktivnost "Kuće", između ostalog, podrazumijeva povezivanje različitih poljoprivrednika i gospodarstvenika po djelatnostima da bi se postigli bolji rezultati na tržištu, a korisnici proizvoda bili još zadovoljniji, piše akta.ba. Savez poljoprivrednih proizvođača sastoji se od pet udruženja građana različitih branši koji su zajedničkim naporima uz nesebičnu podršku donatora odlučili otvoriti "Konjičku kuću" s rasadnikom na kojem se uzgaja voće i povrće na tradicionalan način.

"Konjička kuća" je, kako kažu organizatori, "dobra adresa za narudžbu ili direktnu kupovinu tipičnih proizvoda s područja konjičke općine". Objekt raspolaže s osam dvokrevetnih soba i tri velika apartmana sa po dvije spavaće sobe s mogućnošću vlastite prehrane.

U "Kući" će predstavnike medija, donatore i goste dočekati predsjednik Saveza poljoprivrednih proizvođača Nusret Avdibegović koji će biti otvoren za sva pitanja. Svečanosti otvorenja "Konjičke kuće" prisustvovat će i partneri projekta, OXFAM Italija, agencija Ujedinjenih naroda Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj (IFAD), predstavnici općine Konjic te predstavnici nevladine organizacije Wigwam koji su za najbolje poljoprivrednike pripremili priznanja. Nakon svečanosti predviđen je obilazak rasadnika i prigodna zakuska.

- "Konjička kuća" je prozor u svijet malih proizvođača u ruralnom području - poručuju organizatori koji se nadaju dobroj posjeti, kako novinara, tako i javnosti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje