Najveći sajam agrara u regiji

Otvoren 84. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Agrovijesti
Novosadski sajam Fotografija: Novosadski sajam
Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, danas je na Novosadskom sajmu otvorio prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Na ovogodišnjoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posjetitelji će imati priliku vidjeti 1.500 najkvalitetnijih grla stoke, što je za 300 više u odnosu na prošlogodišnji.

Sajam u Novom Sadu, održava se do 19. svibnja i nastupit će više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Bosna i Hercegovina.

Poljoprivredni sajam je u izlagačkom dijelu za deset posto veći od prošlogodišnjeg, koji je za isto toliko bio veći od prethodnog, što govori da je trend rasta broja izlagača i rasta povećanja zakupljenog izlagačkog prostora nastavljen.

Po tradiciji svi posjetitelji Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu s kupljenom ulaznicom stječu pravo sudjelovanja u nagradnoj igri u kojoj je glavna premija traktor čija je vrijednost 20.500 eura, a čiji je sponzor tvrtka "Agropanonka".

Novosadski sajam nastavlja s praksom organiziranja obiteljskog dana unutar kojeg svi članovi jedne obitelji na Sajam mogu ući uz samo jednu kupljenu ulaznicu, a taj obiteljski dan je u nedjelju. 14. svibnja.

Na ovogodišnjoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posjetitelji će imati priliku vidjeti 1.500 najkvalitetnijih grla stoke, što je za 300 više u odnosu na prošlogodišnji.

Među izloženom poljoprivrednom mehanizacijom posebno se ističe kombajn za šećernu repu čija je cijena oko 600.000 eura bez PDV.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje