Izložba

Otvorena 23. Izložba vina Gračišće

Agrovijesti
23. Izložba vina Gračišće Fotografija: gracisce.hr
Prijavljen je rekordni broj uzoraka pa su odavno prešli granice Središnje Istre.

Ovogodišnja 23. po redu Izložba vina Središnje Istre tradicionalno se održava na Uskršnji ponedjeljak koji ove godine pada 28. ožujka. Izložba je otvorila svoja vrata u 11:00 sati. Nastala je na temeljima Gračaške smotre te se smatra jednom od prvih u Istri i spada u one kojima se probio led suvremenom pristupu vinarstva.

Samom izložbom promovira se vinarstvo na ovom području Istarske županije nakon stoljetne stagnacije i propadanja vinogradarstva te njegova skoro potpunog nestajanja. Manifestacija ima i regionalni karakter, uz tradicionalno sudjelovanje gostiju iz susjedne Slovenije, Općine Mokronog-Trebelno, a proširila se i na kontinentalnu Hrvatsku, od kuda dolaze gosti iz grada Sveti Ivan Zelina kao i gosti općina Popovac, Draž i Bilje iz Baranje.

Izložba vina Središnje Istre je tradicionalna Gračaška manifestacija koja na Uskrsni ponedjeljak Gračišće pretvara u vinski centar svijeta. Naravno, izložba je ocjenjivačka uz dodjelu odličja uz pojedino vino, dok sva izložena vina posjetitelji mogu kušati na neki od uobičajenih načina. Predstavlja se oko 350 uzoraka vina, što je rekordni broj u povijesti održavanja izložbe.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje