Sajam

Ovaj vikend 21. Viroexpo 2016.

Agrovijesti
Sajam Viroexpo Fotografija: Viroexpo
U Virovitici će se od 26. do 28. veljače održati 21. Viroexpo 2016., međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede na kojem će se predstaviti preko 700 izlagača na 23.300 kvadrata

U četvrtak 25. veljače održat će se Gospodarski forum gdje će se predstaviti zemlja partner ovogodišnjeg Sajma Republika Kosovo. Na Forumu će biti održana predavanja o osobitostima gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije i Republike Kosovo te kako poslovati s Republikom Kosovo.

Kako ističe pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije i direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, radi se o vrlo vrijednom projektu, potencijalu za razvoj gospodarstva, i idealan je primjer podizanja kvalitete i razvoja poduzetništva. „Sajam Viroexpo je jedan od pokretača gospodarskog razvoja te jedan od neprepoznatljivijih brandova grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, mjesto susreta poslovnih ljudi i brojnih posjetitelja te kao takav pozitivno utječe na razvoj gospodarstva u cijeloj regiji. Konstantno povećanje broja izlagača i posjetitelja sajma, unatoč kriznim godinama, dokaz su njegove vitalnosti, ali i potvrda organizatorima da su model organizacije i koncepcije sajma dobitna kombinacija“, naglašava Andrović.

21. Viroexpo 2016.

Sajam je idealna prilika domaćim poduzetnicima da se predstave inozemnim poduzetnicima i posjetiteljima te tako povećaju plasman svojih proizvoda. Svake godine imamo mnogo poslovnih posjeta i delegacija iz nekoliko zemalja te se odradi oko stotinjak individualnih poslovnih razgovora između tvrtki sudionica iz zemlje i inozemstva.

„Posjetitelje i ove godine očekuje bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, kuhanje na otvorenom te stručna predavanja renomiranih predavača koja će biti održana u Poduzetničkom inkubatoru VPŽ. Nakon otvorenja sajma u 11 sati i obilaska izlagača, na sajamskoj pozornici će se odvijati cjelodnevni programi“, kaže Andrović. Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” iz Virovitice i ove godine organizira izložbu vina u okviru sajma Viroexpo, a sva vina prethodno će ocijeniti stručna komisija enologa. U organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, med i ostale pčelinje proizvode izlagat će 31 član Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica, čime se daje impuls daljnjem brendiranju i povećanju plasmana meda.

Na Sajmu će se predstaviti i Republika Albanija. Prema podacima HGK, ukupna vanjskotrgovinska razmjena Republike Hrvatske i Republike Albanije od 1. siječnja do 1. studenog 2015. godine iznosila je 78.712.996 $, od čega je izvoz Republike Hrvatske iznosio 72.125.344 dolara, a uvoz 3.587.652 dolara, tako da je ostvaren suficit vanjskotrgovinske razmjene u iznosu od 68.537.692 dolara.

Program Sajma i više informacija potražite na web stranici Viroexpa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje