Otkazi

Ovo je kapitalizam, nisam dao 15 milijuna eura da bih nešto uništio

Agrovijesti
Petar Matijević, srbijanski poduzetnik, vlasnik Industrije mesa Matijević Fotografija: Marko Mrkonjić/PIXSELL
"Ne može poduzeće voditi socijalnu politiku - to radi država. Ne namjeravam kao Moralić uzimati kredite da bih isplaćivao plaće. Radit će se puno radno vrijeme i koliko treba da se osiguraju dobre plaće"

"Ja sam poslovan čovjek, vodim radnu, a ne socijalnu politiku, ali nisam socijalno nedgovoran jer je program zbrinjavanja za sve suvišne zaposlenike u poljoprivrednim zadrugama Negoslavci i Jankovci napravljen po najvišim standardima i uz poštovanje svih važećih propisa u Hrvatskoj, uključujući i Zakon o radu", piše Poslovni dnevnik.

Izjavio je to u petak srpski poduzetnik Petar Matijević odbacivši kao neutemeljene sindikalne optužbe da je "socijalno neodgovoran" zbog najavljenog otpuštanja oko 60% zaposlenih u dvjema zadrugama koje je kupio od poduzetnika Envera Moralića. Te bi zadruge, ističe, da nisu prodane, zbog dugova i neracionalnog poslovanja vrlo brzo otišle u stečaj.

"Svi koji me kritiziraju moraju znati nekoliko činjenica: nisam dao 15 milijuna eura da bih bilo što upropastio, već da bi te zadruge poslovale uspješno, profitabilno i po europskim standardima. Po tim standardima važi omjer 'jedan čovjek - jedan hektar', a ja sam u dvije zadruge ostavio 28 radnika - više nego što realno treba, ali ću osigurati  da radimo dobro i pozitivno poslujemo", kaže Matijević.

Više pročitajte na poslovni.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje