POSVEĆEN IZVORNIM SORTAMA

Ovog vikenda je Festival vina MoslaVina Kutina

Agrovijesti
Vino Fotografija: Pixabay
Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro ponudu moslavačke kuhinje. Imat će priliku kušati više od 170 uzoraka vina

Kutina je ovog petka i subote mjesto održavanja tradicionalne manifestacije Festival vina – MoslaVina Kutina 2019. Ovaj ulični festival uključuje i ove godine 26. po redu Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, vinske degustacije, kuću Škrleta te brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje.

Festival je posvećen izvornim moslavačkim i hrvatskim sortama, a nudit će i vina ostalih hrvatskih regija, te susjednih zemalja. Za posjetitelje se pripremaju posebni programi vođenih kušanja vina, Večer Škrleta, cooking show programi, vinske igre i glazbeni programi. U večernjim satima atmosferu će dodatno podići nastupi Jasmina Stavrosa i Prljavog kazališta.

'Vinari nam osvajaju brojne nagrade, ali većini je najveći problem plasman vina' Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro ponudu moslavačke kuhinje. Imat će priliku kušati više od 170 uzoraka vina s ovogodišnje izložbe, a uz foto točke sve će moći zabilježiti i za društvene mreže. Za bicikliste je pripremljen dvodnevni vinski maraton u Kutini na dva kotača 312. Svibnja i 1. Lipnja, dok je 1. Lipnja i Wine – bike tour (vinska biciklijada). U subotu se na Festival vina može i organiziranim prijevozom iz Zagreba.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje