Promocija tradicijskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

Ovog vikenda počinje 16. Sajam Proizvodi hrvatskog sela

Agrovijesti
Sajam proizvodi hrvatskopg sela Fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Ove godine očekuje se 150 izlagača iz svih krajeva Hrvatske

Od petka 7.travnja do nedjelje 9. travnja 2017. godine, u zagrebačkom Boćarskom domu održat će se šesnaesta po redu sajamska priredba Proizvodi hrvatskog sela.

Kako tvrde organizatori, prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima Proizvodi hrvatskog sela su  najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj te su pomogli velikom broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači.

˝Ciljevi su nam ostali isti od prvog dana, a to je promocija i prodaja tradicijskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, opskrba potrošača u gradu Zagrebu s proizvodima kojih nema na policama trgovačkih lanaca te upoznavanje mladih s ovim dijelom naše tradicijske baštine˝, pojasnio je Damir Kovačić iz Agrarnog savjetovanja koji radi na organizaciji ove manifestacije.

Kako kaže Kovačić, ove godine očekuje se 150 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Ipak, broj izlagača u odnosu na prošlu godinu je manji za oko 70 jer neke od županija više ne plaćaju kotizaciju za svoje izlagače. Kovačević ističe i novitete ovogodišnjeg sajma - degustaciju šunke od Turopoljske svinje te degustaciju mesa o crne slavonske svinje.

˝Okviran broj posjetitelja prošle godine je bio između osam i deset tisuća u tri dana, a ove godine očekuje se dvadesetak tisuća posjetitelja˝, poručuje Kovačić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje