Velikogorička poslovna zona Meridian 16

Palco otvorio vlastiti distributivni centar u Velikoj Gorici

Agrovijesti
Distributivni centar tvrtke Palco d.o.o. Fotografija: Palco d.o.o.
Svoja vrata u gospodarskoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici otvorila je internacionalna tvrtka sa svojom podružnicom u Hrvatskoj, Palco d.o.o. Nakon desetljeća traženja idealnog prostora koji bi mogli nazvati svojim, u manje od godinu dana izgrađen je novi distributivni centar, čiji je cilj da postane distributivna središnjica Palcovih podružnica na području jugoistočne Europe.

Riječ je o "greenfield" investiciji teškoj 2,5 milijuna eura, a Palco je treća tvrtka koja se odlučila uložiti u izgradnju svog prostora upravo na lokaciji Vukovinskog polja, takozvanoj poslovnoj zoni Meridian 16, čime je uspješno nastavljeno popunjavanje parcela ove, jedne od najvećih zona u Republici Hrvatskoj.

Otvorenje

Palco je Njemačka tvrtka, koja je svoju podružnicu u Hrvatskoj osnovala još 2007. godine, zadužena za tržište prehrambene industrije na podučju Slovenije, Hrvatske i BiH. Novi poslovni prostor ujedno ima i laboratorij u kojem će se zajedno s tehnolozima i poslovnim partnerima provoditi testiranja za nove recepture i nove proizvode. Nudimo cjelovitu uslugu riješavanja logističkih i komercijalnih poteškoća s kojima se susreću kompanije u prehrambenoj industriji i na taj način gradimo dugoročne poslovne odnose i suradnju, poručuju iz Palca.

Saso Pavlovic i Damir Zubović

"Nakon više od 10 godina otkad je firma u Zagrebu osnovana, mi smo konačno došli u priliku prije godinu dana pronaći jedno dobro zemljište. Tražili smo godinama dobro zemljište, s jednom dobrom infrastrukturom, na dobroj lokaciji i konačno, zahvaljujući ovom projektu Meridian 16, pronašli smo zemljište koje nam odgovara u svakom pogledu po pitanju lokacije, same infrastrukture i po pitanju svega što nas očekuje u daljnjem razvoju. Cijela parcela od 10 tisuća kvadrata ima tri razvojne faze. Prva je završena u rujnu izgradnjom ove hale, druga faza će biti eventualno produljenje ove postojeće hale i treća faza bi bila izgradnja jedne potpuno nove hale koja bi se mogla dogoditi za oko pet godina kroz ulaganje u proizvodnju, to je neki dugoročni cilj", rekao je Damir Zubović, izvršni direktor hrvatske podružnice.

Od početka ovog projekta, Palco d.o.o. pojačao je svoj tim s petero novih zaposlenika, od čega dvoje iz Velike Gorice, a plan je kroz narednih dvije, tri godine zaposliti još toliko i doći na razinu od 20-tak zaposlenih. Zubović je naglasio i da hrvatsku podružnicu čeka veliki posao u budućnosti: "Cijela operativa će se prebaciti iz Njemačke i mi ćemo biti najvjerojatnije dugoročno riješenje za cijelu bivšu Jugoslaviju, tako da će ovaj naš distributivni centar koristiti i naše sestrinske firme u Srbiji i Makedoniji".

Dražen Barišić

Na svečanom otvaranju govor je održao i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić naglasivši kako je ova gospodarska zona jedna od najvećih u Republici Hrvatskoj i o kojoj, kako je rekao, ne treba previše govoriti nego samo reći kako je udaljena pet kilometara od glavne  zračne luke, 15 kilometara od glavnog grada Republike Hrvatske, koja se nalazi na sjecištu mnogih prometnih putova. "Tu su najvažnije ceste i koridori, spomenuo sam zračni, spomenut ću i željeznički, a u budućnosti se nadam da će to biti i riječni koridori", najavio je Barišić. Meridian 16 je gospodarska zona na čijem razvoju se radi već 10 godina, a trenutno tamo radi 300-tinjak zaposlenih. "Slijedeće godine ćemo imati intenzivno ulaganje u ovaj prostor i ja se nadam da ćemo narednih godina upotpuniti tih stotinjak hektara i da će Velika Gorica u ovom prostoru gdje je planirala dobiti jednu akumulaciju kapitala, kapitala pameti, usluga i proizvoda koji će biti prepoznati, ne samo u ovom dijelu Hrvatske, gdje se sada nalazimo, nego i u ostatku Hrvatske i Europe", rekao je Barišić. Zahvalio je Palcu, posebno njegovom vlasniku Sasi Pavlovicu, poduzetniku hrvatsko-slovenskih korijena, na hrabrosti te izjavio kako se nada da će i ubuduće nastaviti svoju ekspanziju u proizvodnji s obzirom na to da je ova tvrtka rezervirala i susjedno zemljište za buduća ulaganja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje