Poslovanje

Pao neto prihod Coca-Cole u trećem kvartalu

Agrovijesti
Coca-Cola Fotografija: coca-colacompany.com
Coca-Cola je izvijestila da joj je u trećem kvartalu operativnih rezultata neto prihod bio 10,6 milijardi dolara, što je za 7 poto manje nego prošle godine, dok se pozitivni rast od 3 posto ogleda u volumenu negaziranih pića zahvaljujući snažnoj prodaji vode i sportskih pića.

U priopćenju Coca-Cola ističe nepovoljna kretanja stranih valuta i globalne ekonomske i političke nestabilnosti kao prepreke  za rast prihoda. Brojke grubo odgovaraju predviđanjima od strane financijske analitičke tvrtke Estimize and FactSet.

„Zadovoljan sam da mogu izvijestiti da smo ostvarili rezultate u skladu s našim očekivanjima“, kaže Muhtar Kent, predsjednik i izvršni direktor u priopćenju. „Nastavili smo s solidnim rezultatima prihoda u našim razvojnim tržištima s 2 posto rasta volumena i sa stalnim fokusom na realizaciju cijene.“

Tvrtka je nastavila podizati udjela ukupnog rasta u Sjevernoj Americi 26. uzastopni kvartal za redom, s rastom količina gaziranih pića vođenih Spriteom i Fantom te energetskim pićima, dok je zabilježen pad kod Diet Coke. Portfelj voda i sportskih pića, koji uključuje Dasani i Powerade, donijeli su povećanje od 2 posto u ukupnom volumenu.

Priopćenje naglašava širenje portfelja branda, uključujući planove za lansiranje Dunkin' Donuts brandiranog pića – ledene kave u 2017., kao i uvođenje inicijativa za očuvanje voda i planova za završetak refranšiziranja do kraja 2017. godine.

Potpuno izvješće može pogledati na web stranici Coca-Cole.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje