Nesreća

Pao poljoprivredni avion kod Apatina

Agrovijesti
Polja iz aviona Fotografija: Morana Begač
Nesreća se dogodila tijekom prskanja pšenice u poljoprivrednoj tvrtki Delta Agrar

Poljoprivredni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se u nedjelju oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tu Srbiji tijekom prskanja pšenice u poljoprivrednoj tvrtki “Delta Agrar”, javio je apatinski Radio Dunav.

Pilot na sreću nije povređen, a uzrok pada aviona tipa Dromader vlasništvo Avio kluba iz Zrenjanina je kvar na motoru.

Prema riječima pilota, Radovana Šegrta nesreća se dogodila na kraju aviotretmana koji je obavljan na parceli 206 uz Lovačku šumu kod Ribareva.

"Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je nužno nadletati kako bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo podizati letjelicu došlo je do gašenja motora. Umjesto uljetanja u krošnje uspio sam avion usmjeriti na susjednu oranicu, ali nakon izbjegavanja stabala i kanala jedan od kotača je uleteo u mekano tlo što je izazvalo prevrtanje", kaže Šegrt, i dodaje da je brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na sat.

Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspio napustiti letjelicu kako bi dočekao dolazak pomoći. Ovaj iskusni pilot kaže da je tijekom svoje dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata i da je veoma sretan što je u ovoj nezgodi uspio izbjeći uletanje u šumu za koju vjeruje da sigurno ne bi preživeo.

Materijalna šteta na letjelici se još utvrđuje, saznaje Radio Dunav  i ona će u idućim danima biti transportirana u dijelovima za Novi Sad. Uviđaj su izvršili policijski službenici u pratnji javnog tužitelja, a događaju je obaviješten Centar za utvrđivanje nesreća u prometu u Beogradu čiji je će inspektor utvrditi točan uzrok pada letjelice.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje