Sajmovi&manifestacije

Pčelarski sajam idući vikend u Vinkovcima

Agrovijesti
Pčele Fotografija: Pixabay
Pčelarski dani najveća su manifestacija koja okuplja pčelare na području istočne Slavonije te će osim sajamskog dijela ponuditi niz predavanja iskusnih pčelara iz Hrvatske i Srbije, a održat će se i prigodni program za najmlađe kako bi se pčelarstvo približilo djeci

Više od 40 izlagača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske sudjelovat će na Međunarodnom pčelarskom sajmu opreme i pčelinjih proizvoda koji će se u sklopu 13. Pčelarskih dana održati idući vikend u vinkovačkoj dvorani barun Trenk, najavljeno je na konferenciji za novinare Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije koji je uz Hrvatski pčelarski savez organizator sajma.

Pčelarski dani najveća su manifestacija koja okuplja pčelare na području istočne Slavonije te će osim sajamskog dijela ponuditi niz predavanja iskusnih pčelara iz Hrvatske i Srbije, a održat će se i prigodni program za najmlađe kako bi se pčelarstvo približilo djeci, kaže predsjednik vukovarsko-srijemskog Pčelarskog saveza Stipe Rimac.

Predsjednik vinkovačke Pčelarske udruge Nektar Stanko Čuljak nada se da će ova godina biti bolja za pčelare od prošle koja je, kako je kazao, bila posve prosječna i u kojoj su pčelari nailazili na brojne probleme. "Najveću štetu nanijela je suša zbog koje je podbacio suncokret, a njegova tretiranja pesticidima bila su znatna pa su gubici među pčelinjim zajednicama bili veliki", kazao je Čuljak.

Pčelar Ivan Grgić pozvao je građane na kupnju domaćeg meda. Nešto je skuplji, ali znatno kvalitetniji, ističe on.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje