Tvrtke

Perutnina Ptuj žali zbog poligrafskog ispitivanja radnika u Srbiji

Agrovijesti
Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec piletina Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Perutnina Ptuj iz Bačke Topole izrazila je žaljenje povodom poligrafskog ispitivanja koje je provela i potvrđuje da će, kako je priopćeno, u svemu postupiti sukladno upozorenju povjerenika za informacije od javnoga značaja i zaštitu osobnih podataka.

Povjerenik je, kako je objavljeno, primio dopis kojim ga ta tvrtka obavještava da će postupiti po njegovu upozorenju.

Kako se navodi, on je krajem prošloga mjeseca, nakon što je proveo postupak nadzora povodom poligrafskog ispitivanja grupe radnika, upozorio ovu tvrtku kako vrši nezakonitu obradu podataka o radncima. 

U svome dopisu Perutnina Ptuj –-Topiko uvjerava kako je obradu podataka o radnciima izvršila s dobrim namjerama, a bez svijesti o protupravnosti i naglašava kako će se u budućnosti uzdržavati od bilo kakve aktivnosti obrade podataka putem poligrafskog ispitivanja, a sve podatke koji su dobijeni poligrafskim ispitivanjem grupe radnika uništit će komisijski i tako onemogućiti njihovo korištenje u bilo kakve svrhe.

Povjerenik ocjenjuje kako je, bez obzira na početne konfuzne reakcije, Perutnina na kraju na povjerenikovo upozorenje reagirala dobro i očekivano.

Povjerenik, međutim, naglašava kako taj slučaj sasvim sigurno nije izoliran pa bi bilo dobro, važno i korisno ako posluži kao primjer, odnosno upozorenje drugim poslodavcima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje