Mobilne tehnologije

Pet aplikacija koje olakšavaju poljoprivrednicima posao

Agrovijesti
Nove tehnologije, aplikacije Fotografija: Thinkstock
Kada je Eugenie „Oogie“ McGuire trebala bolji način za praćenje svojih 146 ovaca, bivša software developerka dizajnirala si je što joj je trebalo. ModernFarmer predstavio je njezin LambTracker program i još četiri aplikacije koje rješavaju specifične probleme poljoprivrednika

LambTracker

Kompatibilan s Android uređajima, open-source program omogućuje malim uzgajivačima ovaca prikupljanje podataka i evidenciju o stadu, od davanih lijekova do povijesti janjenja. Aplikacija je besplatna na Github.com/OogieM.

Hay Pricing

Mnogi poljoprivrednici imaju sijeno ili ga trebaju, a za njega ne postoji tržište. Ova Android aplikacija pomaže uzgajivačkima u pregovorima pri prodaji po procijenjenoj vrijednosti polja koristeći trenutne i povijesne podatke o cijenama. Aplikacija je besplatna na Google Play Storeu.

ID Weeds

Nepoželjni korovi mogu opustošiti polja. Ova aplikacija sadržava fotografije više od 400 biljnih korova, zajedno s opisima lišća, cvjetova i korijena, kako bi ih poljoprivrednici mogli identificirati i zatim ih ukloniti. Aplikacija je besplatna na Apple iTunes i Google Play Storeu.

ThermalAid

Toplinski stres kod stoke može uzrokovati smanjenje proizvodnje mlijeka, smanjenje težine, pa čak i smrt. Ova aplikacija koristi podatke o vremenu i disanju životinja kako bi odredila postojanje rizika kod krava, te nudi savjete za čuvanje stada i održavanje njihovog zdravlja. Aplikacija je besplatna na Apple iTunes i Google Play Storeu.

MachineryGuide

Ova aplikacija pretvara Android uređaj i antenu u GPS sustav za navođenje traktora kojim se omogućava ravnije oranje i pametnije korištenje gnojiva. Aplikacija košta 545 dolara i dostupna je na macineryguideapp.com.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje