Akvizicije

Petar Matijević: Tönnies zainteresiran za kupnju MI Matijević

Agrovijesti
Tönnies Lebensmittel Fotografija: YouTube screenshot
Matijević je rekao da bi cijelu kompaniju prodao za oko 200 milijuna eura. 'Cijela industrija mesa Matijević vrijedi između 200 i 250 milijuna eura. Kad bih prodao 51 posto, onda bih bio zadovoljan i sumom od 100 do 150 milijuna eura', dodao je Matijević

Najveći proizvođač mesa u Europi, njemački Tönnies Lebensmittel GmbH & Co. zainteresiran je za kupnju industrije mesa Matijević. "Clemens Tönnies želi kupiti našu industriju i mi ćemo tijekom ovog mjeseca otputovati u Njemačku na dodatne razgovore. Jako je raspoložen za suradnju s nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju", kazao je Matijević za srpske medije.

Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da njemački poduzetnik kupi cijelu industriju mesa Matijević, te da preuzme 51 posto ili 49 posto tvrtke. "Vidjet ćemo, ništa još nije konačno. Radi se o najvećem proizvođaču mesa u Europi, ali bez lažne skromnosti, moram reći da smo i mi svjetska kompanija", izjavio je Matijević. 

Na pitanje za koliko bi prodao svoju industriju mesa, Matijević je rekao da bi cijelu kompaniju prodao za oko 200 milijuna eura. "Cijela industrija mesa Matijević vrijedi između 200 i 250 milijuna eura. Kad bih prodao 51 posto, onda bih bio zadovoljan i sumom od 100 do 150 milijuna eura", dodao je Matijević.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje